čtvrtek 7. srpna 2008

BLUE INFO – Pardubice v mobilu

Pardubice mají v provozu novou službu pro podporu turistiky v našem městě. Pokud vlastníte telefon s technologií Bluetooth můžete si jednoduše a ZDARMA do svého mobilu stáhnout audio-průvodce obsahujícího zajímavé momenty z historie Pardubic.

A jak nato?
Stačí jen spustit funkci Bluetooth ve svém mobilním telefonu, a pokud se nacházíte v těsné blízkosti Zelené brány, tak Vám bude do dvou minut nabídnuto stažení informací o historickém jádru města formou jednoho souboru ve formátu MP3 a obrázku (datově 888kB a 7kB).

Podobnou funkci najdete i na zámku v Pardubicích. Zde byl systém instalován již v červnu tohoto roku a to v prostorách rytířských sálů. Systém BlueInfo zde návštěvníkům nabízí ke stažení audio průvodce po zámku a to jak v českém tak i anglickém jazyce.

BLUE INFO však není v našem městě nic nového. Hokejový fanoušci HC MOELLER Pardubice mohou tento systém využívat již od Dubna 2008. V současné době hokejový klub nabízí fanouškům ke stažení například klubovou hymnu nebo rozpis extraligových zápasů, které si přidáte přímo do vašeho mobilního kalendáře.

Nevíte jak Bluetooth ve svém mobilním telefonu zapnout?
Nevadí. Info centrum v Pardubicích pro Vás připravilo jednoduchý návod (PDF 0,5 Mb) jak si u běžných telefonů komunikaci přes Bluetooth zapnout.

Zdroj: www.blueinfo.ipardubice.cz
Informace o službě: www.blueinfo.cz
Článek o BlueInfo v ČEZ Aréně http://hcpce.cz/clanek.asp?id=1597

1 komentář:

Jiří Provazník řekl(a)...

Velmi dobře to funguje u informačního pultíku pod zelenou bránou, kde najdete také vylepený návod na zapnutí bluetooth komunikace ve vašem mobilu.