pondělí 11. srpna 2008

Virtuální Pardubice

Zajímavý pohled na Pardubice a Pardubický kraj najdete také na serveru http://www.virtualczech.cz/. Jde o server kde za pomocí nejmodernějších technologií a satelitních map můžete virtuálně cestovat po celé České republice. Této technologii se říká virtuální prohlídka, virtual tour nebo virtuální panorama. Její hlavní výhodou oproti klasické fotografii je to, že umožňuje neomezený pohled všemi směry na Vámi zvolené místo.

A co tedy k prohlížení potřebujete?
Pro tyto virtuální prohlídky potřebujete nainstalovat Flash Player nebo QuickTime Player. Existují však i další moduly pro internetový prohlížeč, které toto prohlížení umožňují. Základním požadavkem však stále zůstává instalace Flash Player verze 8 nebo vyšší.

A co zde z Pardubic najdete?
Na virtuální prohlídce Pardubic si můžete například z ptačího pohledu prohlédnou Východočeské muzeum nebo soutok Labe a Chrudimky. Samozřejmostí je virtuální pohled ze Zelené brány a velmi pěkný noční pohled na Perštýnské naměstí. Zajímavostí je celkem strašidelný pohled na soutok Labe a Chrudimky při povodních v roce 2006.

Pardubická panoramata najdete na adrese http://www.virtualczech.cz/pardubice. Další virtuální prohlídky z celého Pardubického kraje pak hledejte na adrese http://www.virtualczech.cz/kraj-pardubicky. Za prohlédnutí však stojí i další virtuální prohlídky na toto serveru.

Zdroj: virtualczech.cz

Žádné komentáře: