středa 12. března 2014

VÝTVARNÁ, FOTOGRAFICKÁ A LITERÁRNÍ SOUTĚŽ

Zapojte se do projektu „ROK ARTURA KRAUSE!“ Dům dětí a mládeže ALFA Pardubice, Hvězdárna barona Artura Krause, Klub přátel Pardubicka a další subjekty pod záštitou Magistráru města Pardubic zvou širokou veřejnost k oslavám 160. výročí narození barona Artura Krause. V průběhu celého roku 2014 budeme pardubickou veřejnost seznamovat s tím, kdo byl Artur Kraus a jaký odkaz nám zde zanechal. V plánu jsou veřejná pozorování oblohy, přednášky i mimořádná vzpomínková setkání. První jarní den roku 2014 udělá radost všem  literátům, kreativcům a fotografům. Možností jak se zúčastnit oslav 160. výročí Artura Krause je výtvarná, fotografická a literární soutěž na téma Artur Kraus jejíž vyhlášení připadne právě na tento den. Zapojit se může opravdu každý. Od dětí ze základních škol po seniory. Stačí si vybrat svou kategorii a způsob, jakým tuto osobnost ztvárníte.


NEVÍTE CO MALOVAT, PSÁT ČI FOTOGRAFOVAT?
Fotografii, ani povídku za vás vytvořít nemůžeme, dokážeme vás ale vhodně nasměrovat tak, aby vaše další kroky byly co možná nejsnadnější. Každá část soutěže má svého odborného garanta, který vás v případě nutnosti vhodně nasměruje. Pokud si nejste jisti například jak správně fotografovat noční oblohu, zavítejte do hvězdárny barona Artura Krause, kde vám poradíme
jakou technikou fotografovat a jak zpracovávat pořízené fotografie.
Rok 2014 je oslavou zkoumavého ducha Artura Krause. Nebojte se proto pojmout jeho osobnost neotřele či netradičně. Nebojte se experimentovat a vymýšlet postupy, které by vaši malbu, kresbu, fotografii či báseň učinili výjimečnou.
Soutěž potrvá až do listopadu. Nejlepší práce budou veřejně vystaveny a jejich autoři oceněni na závěrečném ceremoniálu v prosinci 2014.

Bližší informace na www.ddmdelta.cz nebo www.astropardubice.cz

Žádné komentáře: